Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner: Nie som diktátor, aby som išiel proti väčšine

BRATISLAVA - Na deväťhodinovom rokovaní sa prijalo viacero zmien, avšak veľa sa ich aj zamietlo. Najaktívnejším bol na zasadnutí šéf Pro-hokeja..
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Lintnerovi neprešlo na rade SZĽH hneď niekoľko návrhov. Jeden z nich bol o počte členov VV SZĽH. Legislatívna strana ich navrhovala jedenásť a Pro-hokej na čele s Lintnerom sedem. „My sme dúfali, že sa uznalo, že tá doterajšia filozofia nie je veľmi efektívna. Naše návrhy nastavovali celé stanovy filozoficky tak, aby boli akčné a aby napríklad Výkonný výbor bol akcie schopný, flexibilný, mal čo najväčšie právomoci a čo najmenší počet členov. Teraz sme si vlastne okresali právomoci výboru a zväčšili počet členov, čiže filozoficky úplne opačne. Ja to samozrejme akceptujem, je to názor väčšiny, len to nie je to, čo by som si želal. Vnímam to ako krok späť,“ neskrýval sklamanie šéf našej najvyššej súťaže.

Ďalším z bodov, ktorý sa Lintnerovi nepodarilo presadiť, bolo rozdeľovanie financií od štátu. Schválilo sa, že peniaze sa budú rozdeľovať podľa odhlasovaného kľúča. Opozičná strana však navrhovala, aby bola pri narábaní s financiami väčšia flexibilita a aby nebolo vopred určené, kam poputujú. „Toto sú principiálne veci, na ktorých mne a aj Pro-hokeju najviac záleží. My si prakticky okresávame voľnosť, ktorú nám dáva zákon o športe. Škrtáme si benefity a sami sa limitujeme. Nemyslím si, že toto je dobrá cesta. Ale opakujem, je to odhlasované, tak to rešpektujem,“ povedal Richard Lintner.

Pro-hokej bol však so svojim návrhom úspešný v otázke hlasovacieho kľúča. Podľa ich návrhu budú mať kluby jeden hlas za tím v každej mládežníckej kategórií. „V hlasovanie je dôležité, aby v rámci klubov bola rovnováha. Momentálny návrh (starý, ešte nezmenený návrh, pozn. red.) dáva jednému členovi združenia oveľa silnejšiu pozíciu ako druhému. Je viac prihliadané na kvantitu a nie na kvalitu. My musíme dať kvantitu a kvalitu dokopy. Vtedy bude nastavenie tohto hlasovacieho kľúča najspravodlivejšie a v konečnom dôsledku aj najoptimálnejšie,“ dodal Lintner.

Na otázku, ako vníma to, že väčšinu návrhov mu rada neschválila povedal: „Ak si to väčšina hokejovej obce želá a schváli si to, tak to tak bude. Ja nie som žiaden diktátor, aby som išiel proti väčšine.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články