Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemeček ťažko znášal útoky na svoju osobu: Iba hlupák sa nepoučí

BRATISLAVA - Jedenásťmesačné pracovné obdobie vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bolo pre Igora Nemečka najťažšie v živote. Zväzového šéfa napriek tomu potešilo, že turbulentné mesiace úspešne vyvrcholili piatkovým rokovaním Rady SZĽH o zmene stanov, čím dodržal svoj verejný sľub.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nemeček zhodnotil uplynulý rok pred exekutívou aj delegátmi klubov združených pod SZĽH. "Po vlaňajšom kongrese som všetkým sľúbil, že budem presadzovať hlavne stabilitu, rozvoj a profesionalitu. Bolo to turbulentné obdobie, ale podarilo sa nám splniť viacero vecí z našich predsavzatí. Chcem sa za to poďakovať najmä siedmim členom Výkonného výboru," uviedol Nemeček.

Pozitívne kroky a snahu zväzového vedenia podľa jeho ďalších slov zatienilo verejné osočovanie. "Situácia nebola pre mňa jednoduchá, ale tým, že sme sa tu stretli a dotiahli to až sem, sme ju zvládli. Musím povedať, že to bolo najťažšie obdobie v mojom živote. Aj pre moju rodinu, pretože toľko kritiky a bahna, čo sa na mňa vylialo, bolo ťažké znášať. Som rád, že som zdravý doviedol zväz k piatkovému rokovaniu."

Stretnutiu Rady SZĽH predchádzalo zasadnutie Výkonného výboru, ktorý v stredu zhodnotil vystupovanie reprezentačného áčka na MS v Rusku. Zverenci trénera Zdena Cígera zostali tretíkrát za sebou pred bránami štvrťfinále a obsadili deviatu priečku. Tvorba výsledného kádra sa rodila ťažko, keďže už na začiatku ju skomplikoval bojkot približne 50-člennej skupiny hráčov.

"Som veľmi rád, že Zdeno sa napriek všetkému podujal na túto prácu. V mužstve začala dlho očakávaná prestavba tímu na mladších hráčov. Príprava na majstrovstvá sveta nám síce nevyšla podľa predstáv, ale bolo vidno, že mladí chlapci majú chuť reprezentovať. Na hodnotení Výkonného výboru sme konštatovali, že nie všetky veci vyšli podľa predstáv. Bolo to niečo nové nielen pre hráčov, ale aj pre realizačný tím. Základom napredovania je poučenie sa z chýb, neurobí to len hlúpy človek. Po dlhých rokoch sme mohli byť vo štvrťfinále aj s deviatimi bodmi, ale nakoniec nám to ušlo," uviedol zväzový prezident.

V hodnotení následne prešiel aj na ostatné reprezentačné kategórie. Nemeček vyzdvihol najmä pokračovanie projektov dvadsiatky a osemnástky v dvoch najvyšších domácich súťažiach.

"Len vďaka nim sa nám podarilo udržať sa v elitných kategóriách MS. Osemnástka a dvadsiatka nemá žiadnu garanciu toho, že v prípade usporiadania domáceho svetového šampionátu nemôže vypadnúť. Preto ma teší skvelé piate miesto osemnástky, keďže majstrovstvá sveta tejto kategórie sa budúci rok uskutočnia v Poprade a Spišskej Novej Vsi," dodal Nemeček.

Ženskému áčku sa nepodarilo udržať v A-skupine I.divizie a na MS v Dánsku opäť zostúpila do "béčka". "Na tomto mladom tíme musíme pracovať, aby sa dostal naspäť do áčka, navyše aby sa pokúsil o malý zázrak v súvislosti s účasťou na olympijských hrách. Do kvalifikácie o olympiádu sa zapojí v decembri."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články