Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čakateľ Thornton: Vždy som veril, že raz sa mi to podarí!

NHL
San Jose prvýkrát v klubovej histórii postúpilo do finále. Radosť z toho majú aj samotní hráči.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Šiesty duel mal jednoznačný priebeh. Domáci vyhrali všetky tretiny, fanúšikovia začali definitívne oslavovať postup po góle Joonasa Donskoia na 4:0.

Osud stretnutia spečatil gólom do prázdnej bránky pri power play súpera najproduktívnejší hráč play off Logan Couture. Sharks si od svojho vzniku v roku 1991 zahrajú o Stanleyho pohár prvýkrát. "Skvelý pocit. Každý z nás sníval o tom, aby si o pohár mohol zahrať. Chýba nám urobiť posledný krok a všetci veríme, že sa nám to podarí," žiaril po zápase spokojnosťou obranca Brent Burns.

Radosť z postupu mali aj veteráni Patrick Marleau a Joe Thornton. Spolu odohrali v základnej časti 2478 duelov a šancu zabojovať o trofej dostanú po prvý raz. "Vždy som veril, že raz sa mi to podarí. Môžem vám sľúbiť, že urobím všetko preto, aby sme pohár získali. Zaslúžime si to my hráči i naši fanúšikovia," vravel 36-ročný Thornton.

"Dnes je skvelý večer, ale ak to nedotiahneme do konca, skvelé leto to nebude. Krátko si to užijeme a potom sa budeme sústrediť na finále," povedal kouč San Jose Peter DeBoer.


Sumár a VIDEO zo zápasu nájdete v článku tu:

VIDEO Žraloci prvýkrát v histórii vylovili z rozbúrených vôd NHL finálovú miestenku


Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články