Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Svetový pohár bez žijúcej legendy, Česi ho presviedčali márne

NHL
PRAHA - Česko sa na jeseň na hokejovom Svetovom pohári v Toronte predstaví bez Jaromíra Jágra. Elitný útočník sa rozhodol na prestížnom podujatí neštartovať, o čom už cez víkend informoval generálneho manažéra českej reprezentácie Martina Ručinského.
Zdroj: facebook
Zdieľajte:

"Rozprávali sme sa priebežne a niekedy pred týždňom sme sa dohodli, že si ešte dáme sedem dní na konečné rozhodnutie a zavoláme si. Volali sme si cez víkend a nakoniec sa rozhodol, že nepôjde," povedal Ručinský pre portál isport.cz.

Štyridsaťštyriročný veterán o ďalší rok predĺžil zmluvu s tímom NHL Florida Panthers, v lete sa chce venovať aj práci v Kladne. Dôvodov na vynechanie Svetového pohára má viac. "Hlavný bol ten, že by pre neho bolo zložité pripraviť sa v lete na taký dôležitý turnaj. A že už vlani po MS viac-menej skončil, čo aj ohlásil. Tiež vraj bude mať dosť práce cez leto s Kladnom, chce sa tomu venovať a nemal by čas na prípravu," uviedol Ručinský.

Jágr je olympijským víťazom, dvojnásobným majstrom sveta a dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára. Momentálne je v zámorí s priateľkou na dovolenke. Ďalší úspech v národnom tíme pravdepodobne už nepridá. "Máme pripravené varianty s Jardom, bez Jardu, boli sme vopred nachystaní na obe jeho odpovede. Teraz to iba doladíme," dodal GM českého tímu pre isport.cz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články