Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Logo MS 2017 poctou pre predčasne zosnulú nemeckú brankársku hviezdu

Organizátori majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2017 vzdajú poctu zosnulému nemeckému brankárovi Robertovi Müllerovi. Na jeho počesť bude v logu šampionátu postava nemeckého brankára. Maskotmi šampionátu, ktorý sa bude konať v Nemecku a Francúzsku, budú rozprávkové postavičky Asterix a Obelix.
Zdroj: iihfworlds2017.com
Zdieľajte:

Až na MS v Česku v roku 2015 sa prvýkrát stalo, že mal šampionát dvoch maskotov. Na vlaňajšom turnaji v Prahe a Ostrave nimi boli známe rozprávkové králiky Bob a Bobek. Po dvoch rokoch sa myšlienka s dvomi maskotmi opäť vráti v Nemecku a Francúzsku. Okrem postavičiek Asterixa a Obelixa však bude pozornosť pútať aj oficiálne logo šampionátu. Jeho pozadie tvorí francúzska trikolóra a v popredí je postava nemeckého brankára. Ním je Robert Müller, ktorý v roku 2009 zomrel vo veku necelých 29 rokov na následky zhubného nádoru na mozgu. "Je to pocta hráčovi, ktorý odišiel príliš skoro. Na tomto logu sme sa dohodli s kolegami z Francúzska. Je to skvelý spôsob, ako zachovať pamiatku významných hráčov," uviedol predseda nemeckého zväzu ľadového hokeja a zároveň vedúci organizačného výboru MS 2017 Franz Riendl.

Müllerovi v roku 2006 lekári diagnostikovali nádor na mozgu. Po operácii sa ukázalo, že nádor je zhubný a neskôr sa dostal až do štvrtého štádia nazývaného gliobrastróm. Pri tejto diagnóze lekári nedávali Müllerovi nádej na dlhší život. Nevyliečiteľne chorý brankár, ktorý bol pravidelným nemeckým reprezentantom, nastúpil na svoj posledný zápas 16. novembra 2008 a ešte pred smrťou, ktorá prišla 21. mája 2009, ho uviedli do Siene slávy nemeckého hokeja. Nemecká časť organizačného výboru ocenila ochotu Francúzov venovať jeden z kľúčových symbolov MS pamiatke nemeckého hráča a považuje to za typický prejav spolupráce medzi hostiteľmi šampionátu. "Sme dva národy, ale zároveň jeden hostiteľ. To sa snažíme zhrnúť aj do nášho sloganu - spoločne pre rok 2017," uviedol generálny sekretár organizačného výboru Henner Ziegfeld. Francúzsko naposledy hostilo svetový šampionát ešte v roku 1968, keď sa konal v rámci zimnej olympiády. "Rád by som sa poďakoval IIHF za to, že túto príležitosť dostala naša krajina. Privítať všetkých 16 tímov by bolo pre nás priveľké sústo, ale takto môžeme zdieľať skúsenosti nášho organizačného partnera," poznamenal Luc Tardiff, prezident Francúzskej hokejovej federácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články