Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ani vedenie 2:0 v polovici zápasu Pittsburghu nestačilo: Bude čeliť mečbalu

NHL
NEW YORK - Hokejistov Tampy Bay delí od postupu do finále zámorskej NHL už len jediná výhra. Lightning v noci na pondelok triumfovali v piatom súboji finále Východnej konferencie na ľade Pittsburghu 4:3 po predĺžení a v sérii 3. kola play off vedú 3:2 na zápasy. O osude stretnutia rozhodol hosťujúci Tyler Johnson, ktorý po 53 sekundách nadstaveného času úspešne tečoval strelu Jasona Garrisona.
Zdroj: lightning.nhl.com
Zdieľajte:

Tampa môže rozhodnúť o postupe do finálových bojov o Stanleyho pohár v noci na stredu v šiestom dueli na svojom ľade.

"Sme presne v takej istej pozícii ako minulý rok v konferenčnom finále roti New Yorku Rangers. Dokázali sme zvíťaziť a teraz ideme domov na šiesty zápas. Pred vlastnými fanúšikmi chceme rozhodnúť," povedal autor víťazného zásahu. "Je to víťazný typ, dokazoval to už dlho predtým, ako prišiel do Tampy Bay," pochválil ho tréner Jon Cooper.

Pittsburgh premrhal náskok 2:0 i 3:2, pričom to bola jeho vôbec prvá prehra v sezóne, keď odštartoval tretiu tretinu vo vedení. O vyrovnanie sa postaral tri minúty pred koncom Nikita Kučerov.

V bránke "tučniakov" sa prvýkrát v play off predstavil Marc-Andre Fleury, ktorý chytil 21 striel súpera. "Necítil som sa práve najlepšie. Pritom som tvrdo trénoval a mal som si viesť lepšie. Je ťažké takto prehrať," povzdychol si brankár Pittsburghu, ktorý prehral dvakrát po sebe prvýkrát od 15. januára.

Pittsburgh - Tampa Bay 3:4 pp

Góly: 20. Dumolin (Rust, Kunitz), 22. Hornqvist (Hagelin, Määttä), 40. Kunitz (Malkin) - 34. Killorn (Šustr), 35. Kučerov (Namestnikov), 57. Kučerov (Johnson, Palát), 61. Johnson (Garrison, Kučerov). Brankári: Fleury - Vasilevskij, strely na bránku: 34:25, 18.648 divákov.

/stav série: 2:3/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články