Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sláva víťazom, česť porazeným. Svet spoznal nových majstrov sveta

Komorná atmosféra a málo gólov. Toto boli finále MS v Rusku. O obhajobe titulu rozhodol jeden z najmladších hráčov na šampionáte.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

*Video doplníme

Fínsko 0:2 Kanada (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 12. McDavid (Duchene), 60. Duchene (Marchand)

Rozhodovali: Gofman (RUS), Wehrli (SUI) – Lazarev (RUS), McIntyre (USA)

Fínsko: Koskinen (Saros) – Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Kivistö, Ohtamaa – Mik. Granlund, M. Koivu, Komarov – J. Jokinen, A. Barkov, Laine – S. Aho, Koskiranta, Pyörälä – Rantanen, T. Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Pulkkinen.

Kanada: Talbot (C. Pickard) – Ch. Tanev, Rielly, Ellis, R. Murray, Cody Ceci, M. Matheson, M. Dumba – Co. McDavid, Duchene, B. Marchand – Ma. Stone, Scheifele, R. O Reilly – C. Perry, Brassard, Hall – B. Gallagher, S. Reinhart, M. Domi – B. Jenner.

Očakávania neľútostného súboja so stopercentným nasadením oboch tímov aktéri napĺňali od prvých sekúnd. V 4. minúte by Kanaďan Scheifele zakončoval do odkrytej bránky, ale puk pred ním stihol získať fínsky obranca. Na opačnej strane sa šikovne dostal pred Talbota Granlund, ale zblízka trafil len kanadského brankára. Rýchly hokej predvádzali obe mužstvá a rýchlou akciou bola aj tá z 12. minúty. Kanadský talent Connor McDavid sa natlačil pred brankára Koskinena a svoj dôraz pretavil do úvodného gólu. Kanaďania postupne získavali prevahu a ubránili sa aj oslabeniu v 12. minúte. Fíni mali problém s vytváraním výhodných streleckých pozícií a zamestnanejším brankárom bol Koskinen.

Druhá tretina priniesla plynulý hokej a najmä v prvých desiatich minútach bolo len minimum prerušení hry. Ofenzívne snaživejší boli Kanaďania, mali výrazne viac striel ako ich súper, ale do zaujímavých situácií sa dostali aj Fíni. V 33. minúte sa o druhý kanadský gól snažil O Reilly, ale medzi kruhmi strieľal bez prípravy vedľa bránky. Počas presilovky Fínov v 39. minúte zakončoval Koskiranta na hranici bránkoviska, ale Talbot podržal svoj tím výborným zákrokom.

V tretej tretine bolo z hry oboch tímov zrejmé, že nikto nechce urobiť chybu. V tesnom náskoku však boli Kanaďania, ktorým sa darilo držať Fínov mimo výhodných streleckých pozícií. Prvých desať minút tretej časti neprinieslo významnejšiu gólovú príležitosť. Obetaví Fíni zblokovali mnoho kanadských pokusov, ale k nebezpečným strelám sa sami dlho nevedeli dostať. Fíni v závere zápasu stiahli hru na dve formácie, ale dobre organizovanú obrannú hru Kanaďanov tým neprekonali. Fíni sa v záverečných sekundách dostali k hre so šiestimi hráčmi, ale vyrovnať nedokázali. Naopak, v poslednej sekunde dostal puk do fínskej bránky Matt Duchene. V moskovskom Ľadovom paláci vypukla kanadská radosť, ale hráči ešte na pokyn rozhodcov museli dohrať zostávajúcich osem stotín sekundy.

Konečné poradie MS v Moskve a Petrohrade: 1. Kanada, 2. Fínsko, 3. Rusko, 4. USA, 5. Česko, 6. Švédsko, 7. Nemecko, 8. Dánsko, 9. SLOVENSKO, 10. Nórsko, 11. Švajčiarsko, 12. Bielorusko, 13. Lotyšsko, 14. Francúzsko, 15. Maďarsko*, 16. Kazachstan*

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, onlajny.eu

Diskusia

Podobné články