Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dráma vo finále Západnej konferencie pokračuje

NHL
NEW YORK - Hokejisti St. Louis zvíťazili v noci na nedeľu vo štvrtom zápase finále Západnej konferencie play off NHL na ľade San Jose 6:3 a vyrovnali stav série na 2:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trénerovi Blues Kenovi Hitchcockovi vyšiel ťah s výmenou brankára. Jake Allen sa prvýkrát v tohtoročnom play off postavil od začiatku zápasu do bránky, chytil 31 striel a priviedol svoj tím k potrebnému triumf. Predchádzajúce dva duely bol chytal Brian Elliott a St. Louis ich prehralo na nulu (0:4, 0:3).

"Dal nám presne to, čo sme potrebovali. Je to bojovník a my sme potrebovali zabojovať, niekoho, kto nám pomôže zlepšiť defenzívu. V našom pásme sme hrali s väčšou vášňou," povedal o Allenovi hlavný tréner. Dvadsaťpäťročný brankár nastúpil na svoj prvý zápas od 3. apríla. "Snažil som sa trénovať tak tvrdo, ako len môžem. Keď som išiel do bránky, cítil som sa dobre a veril som si," povedal Allen. Hviezdami duelu sa stali dvojgóloví strelci St. Louis Kyle Brodziak a Troy Brouwer.

"Bluesmani" položili základ triumfu v prvých dvoch tretinách, keď strelili v každej po dva góly a ani jeden neinkasovali. Tretiu síce vyhrali "žraloci" 3:2 a súpera prestrieľali vysoko 16:5, no to im už na triumf nestačilo. O ich góly sa postarali Joe Pavelski, Chris Tierney a Melker Karlsson. "Nedodržali sme našu hru, náš systém. Dostať puky za ich obrancov cez stredné pásmo a forčekovať, to sme neplnili," povedal útočník San Jose Tommy Wingels.

"Ak chceme postúpiť, musíme hrať tak, ako sme hrali dnes. Hrali sme rýchly, fyzicky náročný hokej, nútili sme ich k chybám. Takto musíme hrať aj v ďalších zápasoch. Ak sa nám to podarí, verím v naše šance na úspech," povedal pre nhl.com Hitchcock.

NHL – play off /na štyri víťazstvá/:

štvrtý zápas finále Západnej konferencie

SAN JOSE SHARKS - ST. LOUIS BLUES 3:6 (0:2, 0:2, 3:2)
Góly: 42. Pavelski (Thornton, Martin), 47. Tierney, 57. Karlsson - 7. Brouwer (Fabbri, Šťastný), 11. Lehterä, 27. Brodziak (Schwartz), 31. Brodziak (Jaškin, Pääjärvi), 44. Brouwer (Steen, Šťastný), 56. Pietrangelo. Brankári: Jones (31. Reimer) – Allen, strely na bránku: 34:27, 17.562 divákov.
/stav série: 2:2/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články