Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trénerský velikán neudržal slzy: Vladimír Vůjtek potvrdil definitívne zbohom

MOSKVA - Vladimír Vůjtek oznámil svoj koniec na striedačke českého národného tímu. Ide zároveň o koniec veľmi úspešnej trénerskej kariéry tohto charizmatického trénera a človeka.
Zdroj: CZLH
Zdieľajte:

Tréner Vladimír Vůjtek, ktorý po 4-ročnej slovenskej misii prebral vlani národný tím svojej vlasti, oznámil koniec na jeho striedačke. Pre ČT Sport potvrdil, že mužstvo nepovedie ani na septembrovom Svetovom pohári v Kanade. Trénerský velikán ťažko zadržiaval pri potvrdení svojho hokejového konca slzy:

Vůjtekovi sa nepodarilo s národným tímom Česka uspieť na tohtoročných MS v Rusku, i keď po základnej skupine bola česká reprezentácia jedným z favoritov celého turnaja. Po spanilej jazde skupinou boli nad sily českého výberu americkí hokejisti. Vůjtek po zápase neskrýval sklamanie, no i menšiu spokojnosť.

"Prehrali sme na nájazdy, ale ináč sme hrali celý šampionát výborne, možno nad očakávanie nás všetkých. Lenže hodnotenie bude o vyradení vo štvrťfinále. Nemám chlapcom čo vyčítať, na celom turnaji sme ani raz neprehrali štandardným spôsobom, buď sme vyhrali, alebo zápas doviedli do predlžovania. Našou slabinou boli vlastne len presilovky. Ale celkovo môžeme byť s hrou nášho tímu spokojní."

Nakoniec prišlo ešte poďakovanie za všetko:

Českému trénerovi tak už bude chýbať zisk zlatej medaily zo svetového šampionátu. Tú striebornú získal pred štyrmi rokmi práve pri kormidle slovenského národného tímu. Okrem tohto úspechu má Vladimír Vůjtek na svojom konte i dva triumfy v ruskej najvyššej súťaži, keď sa mu v ročníkoch 2001/02 a 2002/03 podarilo dvakrát po sebe získať prestížny triumf s Lokomotivom Jaroslavľ.

Do Ruska sa ešte vrátil a to v rozbehnutej sezóne 2010/11, kedy opäť viedol Lokomotiv Jaroslavľ i s naším Pavlom Demitrom. Iba o chlp sa vyhol leteckej katastrofe, pri ktorej zahynulo 44 hokejistov vrátane českej trojice, Josef Vašíček, Jan Marek, Karel Rachůnek a Slováka Pavla Demitru. Sám priznal, že pri tejto nehode stratil všetkých svojich známych, ktorých získal šesťročným pôsobením v Rusku.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet, ČTSport (video), wikipedia, TASR

Diskusia

Podobné články