Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dnešná víťazná slovenská hymna bola trpká: je koniec

Slovenskí reprezentanti zvíťazili vo svojom poslednom zápase základnej skupiny nad USA 3:2 po predĺžení. Aj napriek víťazstvu sa pre nás šampionát končí a do štvrťfinále sa vďaka tomuto výsledku dostali Američania.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

USA - Slovensko 2:3 pp (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 28. Nelson (Warsofsky, Vatrano), 43. Foligno (Larkin) - 19. Jaroš (Viedenský), 53. Skalický (Marcinko, Graňák), 61. Daňo (Švárny, Meszároš), rozhodovali: Jeřábek (ČR), Sidorenko (Biel.) - Lazarev (Rus.), Suominen (Fín.), vylúčení: 5:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: SR od 21. min. bez Viedenského.

USA: Kinkaid - Wideman, Hanifin, Murphy, McCabe, Warsofsky, Skjei, Santini - Foligno, Matthews, Larkin - Hinostroza, Nelson, Vatrano - Motte, Compher, Connor - Fasching, Hendricks, Wood - Maroon

Slovensko: J. Hudáček - Marinčin, Sekera, Meszároš, Švarný, Graňák, Mikuš, Jaroš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Bakoš, Lušňák, Réway - Dravecký, Marcinko, Skalický - Cehlárik, Daňo, Bartánus


Čítajte aj:

Julo Hudáček: Šampionát sme si neužívali, zlomil nás tlak


Úvodné minúty priniesli opatrný hokej, ani jeden z tímov nechcel príliš riskovať. Američania zvolili fyzickú hru a už v 4. min. sa ocitol po tvrdom zákroku na ľade Lušňák, dokázal sa však pozviechať a pokračovať v hre. Onedlho prišla prvá chyba, J. Hudáček zaváhal pri rozohrávke, stihol sa však vrhnúť do bránkoviska a Hinostrozovu šancu zmariť. V 8. min zostal ležať v strede hracej plochy po ostrom zákroku Cehlárik, aj v tomto prípade zostala píšťalka rozhodcu nemá. Slováci len s námahou prenikali pred Kinkaida, cítili však, že súperova obrana dokáže pod tlakom vyrobiť hrúbku. V 10. min. po dobrej práci Skalického trafil zblízka Dravecký iba amerického brankára, potom zaujal Hudáčkov teč a nebezpečné nahodenie, ktoré sa skončilo na Kinkaidovi. V 19. min. to už Slovákom vyšlo, Viedenský našiel voľného Jaroša, ten si spracoval skákajúci puk a zacielil presne pomedzi Kinkaidove betóny - 0:1. Po 162 minútach a 13 sekundách tak zlomil strelecké trápenie svojho tímu na MS.

Slovákom tento moment vlial krv do žíl a v druhej tretine pri ich presilovke visel vo vzduchu aj druhý gól. Lenže Réway v tutovej pozícii pálil tesne mimo, Hudáček v dorážke nanamieril do odkrytej bránky a opäť Réway s Graňákom trafili protihráča. Zato Američania sa pri početnej výhode herne chytili, po nahodení Warsofského síce dorazil puk do prázdnej bránky Nelson korčuľou, podľa videorozhodcu tak však urobil neumýselne - 1:1. V druhom dejstve už nepokračoval v hre pre zranenie kolena Viedenský, čím sa okresali ofenzívne možnosti Cígerovho mužstva. Ďalšiu presilovku zahrali Slováci zle a na ich hokejky sa dostal kŕč. Američania zacítili súperovu neistotu, tlačili sa neúnavne pred J. Hudáčka. Ten v 36. min. vytesnil Faschingov teč maskou, na druhej strane zaujal ofenzívny výpad Réwaya, ktorý zakončil náprahom priamo do Kinkaida. V 39. min. už-už dvíhal ruky nad hlavu Matthews, J. Hudáček však stihol zaklapnúť betóny skôr, ako puk prekročil bránkovú čiaru.


Čítajte aj:

Cíger po zápase spokojne hodnotil šampionát


Slovenskí hokejisti sa naďalej trápili v presilovke. Po tom, čo nevyužili ani svoju štvrtú v zápase, prišiel trest v podobe gólu Foligna, ktorý pretlačil puk za J. Hudáčka a Američania prvýkrát viedli. Hráči v modrých dresoch to nevzdávali, ich snaha však narážala na odpor súpera, ktorý zubami-nechtami bránil náskok. V 49. min. unikol americkej obrane Réway, v čistej šanci bol zahákovaný, rozhodcovia však namiesto trestného strieľania udelili Hanifinovi iba dvojminútový trest. Cígerovi zverenci početnú výhodu opäť nezužitkovali a po jej uplynutí sa radovali z gólu Američania, rozhodcovia ho však neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. Slováci v snahe vyrovnať stále viac otvárali obranu, čo bola voda na mlyn pre americké brejky, v 52. min. zakončil zblízka Matthews, no J. Hudáček jeho šancu zneškodnil. Slovenskí reprezentanti to ale nevzdávali, v 53. min. sa strela Graňáka odrazila od tela Skalického do siete a bolo vyrovnané. Potom sa museli brániť pri Sekerovom vylúčení, v oslabení mal rozhodnutie na hokejke Daňo, ale v skvelej pozícii minul. V závere v snahe vyhrať v riadnom čase odvolal tréner Cíger z bránky J. Hudáčka, ale power play vytúžený víťazný gól nepriniesla. V predĺžení rozhodol o slovenskom triumfe Daňo.


Vyhrajte toto krásne tričko s motívom Slovenska!!!

Napíšte tu do komentára, čo si myslíte o výkone našich proti USA. Najtrefnejšia hláška s najviac "lajkmi" od ostatných vyhrá toto tričko, k tomu tento malý dres a navyše bude hláška zverejnená v článku na našom portáli!

Traja vyžrebovaní "lajkovači" hlášok vyhrajú tento štýlový malý dres Slovenska a k tomu tento krásny suvenír s motívom slovenskej reprezentácie.

Sme zvedaví a tešíme sa na vaše názory!


Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články