Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP hokejoví benjamínci na tohtoročných MS

Vekovo patria medzi juniorov, no už teraz patria medzi najväčšie hokejové hviezdy vo svojich ligách. Týchto sedem veľkých talentov sa predstaví na tohotoročných majstrovstvách sveta v hokeji v Rusku. Každého a jedného z nich čaká veľká hokejová budúcnosť a preto by ste v najbližších týždňoch mali upriamiť pozornosť práve na nich!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Patrik Laine (18): Fínsko - Tappara Tampere

Obrovský talent nie len fínskeho hokeja patrí medzi najväčších favoritov na prvú trojku tohtoročného draftu NHL. V sedemnástich rokoch sa Patrik dokázal zaradiť medzi najväčšie hviezdy Liigy, keď si v základnej časti pripísal 33 bodov a zažiaril aj v play off, kde nazbieral v osemnástich zápasoch parádnych päťnásť bodov. Ako ročník 1998 vyčnieval aj na tohtoročných majstrovstvách sveta do dvadsať rokov s priemerom takmer dva body na zápas. Najväčšou prednosťou tohto krídelného univerzála je strela zápästím a zakladanie úlovok z vlastného obranného pásma.

Sebastian Aho (18): Fínsko - Kärpät Oulu

Len o pár mesiacov mladší je tento daľší predstaviteľ fínskej hokejovej školy a druhý výber Caroliny Hurricanes v aktuálnom drafte. Sebastian v prebiehajúcej sezóne pôsobil v domácej súťaži a v drese Oulu nazbieral v 59 zápasoch 60 bodov! O jeho zohratosti s Patrikom Lainem jasne hovorí aj rovnaká produktivita na MS U20 (7z, 14b). Veľkou výhodou je jeho možné nasadenie na pozícii centra, kde dokáže prevziať rolu "playmakera". Aho vyniká aj v korčuľovaní a vo svojej vekovej kategórii jasne prevyšuje rovesníkov vo využívaní hokejového IQ a v hre bez puku.

Auston Matthews (18): USA - ZSC Lions

Tohtoročná jasná draftová jednotka a tým pádom budúci člen organizácie Toronto Maple Leafs strávil poslednú sezónu vo švajčiarskej najvyššej súťaži. V drese ZSC Lions nazbieral 46 bodov v 36 zápasoch a stal sa najväčšou hviezdou ligy. Zarážajúcou je jeho vysoká produktivita, ktorú dosahuje v tak mladom veku aj napriek pozícii centra. Túto americkú hokejovú hviezdičku mnohí odborníci pasujú za najlepšieho útočne ladeného centra najbližších rokov. Auston vyniká takmer v každej zručnosti, svoju hru má postavenú na ideálnom zlúčení výborného korčuľovania, práci s hokejkou a hokejovým videním. V hre mu aj pomáha dobrá stavba tela, ktorú sa nebojí využiť v osobných súbojoch.

Connor McDavid (19): Kanada - Edmonton Oliers

Ak sa Matthews pasuje za top centra budúcnosti, Conor McDavid ním už po tejto sezóne je. Najvyššie draftovaný hráč tejto sezóny vstúpil do NHL ako víchor. Pribrzdilo ho však Ťažké zranenie kľúčnej kosti a tak stihol odohrať len 45 zápasov, v ktorých nazbieral 48 bodov. Connor je jedným z kandidátov na ocenenie najlepšieho nováčika NHL, no trúfame si tvrdiť, že individuálnych ocenení sa v budúcnosti dočká ešte mnoho. Ťažko vypichnúť určité top hokejové vlastnosti tohto hráča, ešte ťažšie je nájsť slabiny. Každopádne bude McDavid jedným z najsledovanejších korčuliarov na majstrovstvách sveta.

Igor Shestyorkin (20): Rusko - SKA Petrohrad

Mnohých fanúšikov isto prekvapí naše zaradenie tohto brankára medzi najväčšie budúce hviezdy. Avšak Igor určite patrí medzi budúcich top brankárov sveta. V dvadsiatich rokoch si dokázal pripísať 22 štartov v KHL a v Petrohrade s ním do budúcej sezóny počítajú ako s možno najkvalitnejšou dvojkou v súťaži. Tento odchovanec Krídiel Sovietov Moskva prežil fantastickú sezónu v ruskej VHL, kde dosiahol neuveriteľný priemer 1.19 gólu na zápas a úspešnosť zásahov vytiahol na 95.4 percenta. Shesryiorkin je navyše štvrtým draftovým výberom New York Rangers a to naznačuje, že onedlho môže preraziť aj za veľkou mlákou.

David Pastrňák (19): Česká Republika - Boston Bruins

Stále len deväťnásťročný odchovanec havířovského hokeja patrí medzi tie výnimky, ktoré dostali okamžitú šancu v hlavnom tíme niektorého z tímov NHL. David po krátkej anabáze v AHL dokázal za posledné dve sezóny nazbierať v drese Boston Bruins v pozícii nováčika výborných 53 bodov a potvrdil tak správnosť draftu v prvom kole roku 2014. Svoju hru stavia na dynamickej útočnej hre a nebezpečnom zakončení. To všetko dopĺňa dobrou stabilitou a šikovnou prácou s hokejkou.

Peter Cehlárik (20): Slovensko - Lulea HF

Slovenská reprezentácia sa vydala cestou omladenia kádra a tak šancu na tohtoročných majstrovstvách sveta dostane aj niekoľko mladých pušiek. Jednou z nich je aj tento krídelník švédskej Lulei. Peter na severe Európy pôsobil päť sezón a v posledných dvoch sa stal stálym členom hlavného mužstva HF. Počas nich si pripísal v SHL 111 štartov a dosiahol 46 bodov. Od budúcej sezóny však ide skúšať šťastie do zámoria, kde sa bude snažiť preraziť až do NHL. Prvý krok k tomuto cieľu má už za sebou, je totiž jedným z draftových výberov Bostonu Bruins.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects

Diskusia

Podobné články