Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozhovor: Popradský dorastenec Dominik Panáček - vo finále vám sľubujeme parádny hokej!

Už dnes sa začína finálová séria dorasteneckej ligy medzi Skalicou a Popradom. Pred jej začiatkom sme vyspovedali druhého najproduktívnejšieho kamzíka po základnej časti - Dominika Panáčka. Podarí sa Záhorákom priniesť aspoň trochu hokejovej radosti miestnym fanúšikom, alebo uspejú Popradčania, ktorí sa môžu oprieť o zlatý a strieborný kolektív z MS deviatakov uplynulých rokov?
Zdroj: archív Dominik Panáček
Zdieľajte:

V sobotu čaká tvoje mužstvo finále dorasteneckej súťaže. Považuješ to za tvoj doterajší vrchol v kariére?

Určite to považujem zatiaľ za najväčší môj úspech hneď po druhom mieste na majstrovstvách Slovenska v hokeji v deviatom ročníku.

Nedá sa povedať, že by Poprad po základnej časti patril k najväčším favoritom na titul. Bolo šieste miesto sklamaním?

Šieste miesto pre nás znamenalo veľa, pretože na začiatku sezóny sme sa veľmi trápili. Veľa trénerov sa v doraste menilo. Počas letnej prípravy sme mali pána trénera Jozefa Frühaufa, potom k nám prišiel Július Šupler a teraz nás vedie Vladimír Turan. Mali sme veľa zmien od začiatku a to nás stálo veľa zbytočných bodov. Umiestnenie po základnej časti jednoznačne nebolo sklamaním.

Po bezproblémovom postupe cez Nitru vás v semifinále čakal superfavorit tejto sezóny - Trenčín. Séria priniesla štyri vynikajúce zápasy a všetko to vyvrcholilo rozhodujúcim víťazstvom na domácom ľade 5:0. Čo rozhodlo o vašom prekvapujúcom postupe?

O postupe rozhodla jednoznačne naša dravosť vyhraťa naše chcenie niečo dokázať ako tým a nie ako jednotlivec. Na Trenčín sme mali už veľký zálusk, pretože minulú sezónu nás porazili v boji o zlato, takže sme im mali čo vracať.

Treba spomenúť, že niekoľko hráčov vášho tímu zažilo úspešné obdobie, keď popradská „deviatka“ získala zlato a striebro v dvoch po sebe idúcich sezónach. Dá sa to označiť za jeden z dôvodov vášho tohtosezónneho ťaženia v play-off?

Ja osobne si myslím, že dobrý ročník sme mali aj minulú sezónu a mali sme šancu na titul. Vtedy sme boli majstri a vicemajstri pokope. Túto sezónu nás doplnili ďalší strieborní chalani, tak si osobne myslím, že šanca na zlato je teraz vyššia.

Ako si spokojný so svojou hrou v tejto sezóne? Po minuloročnom pôsobení v doraste sa od teba určite očakávalo veľa, čo si aj bodovo potvrdil...

Spokojný som veľmi. Bodovo som sa presadil skoro každý zápas, takže sa nesťažujem. Veľmi mi k tomu pomohli moji spoluhráči, s ktorými som hral. Spomeniem chalanov ako Svitana či Miškovec. S týmito hráčmi mam určitú chémiu a som zvyknutý na ich hru, tým pádom nám to sype. Taktiež musím menovať Reného Svitanu, ktorý je môj bratranec, z toho vyplýva, že v rodine ten hokej máme. Spolu sme začínali a na ľade si veľmi rozumieme.

Poprad má vo svojom kádri niekoľko zaujímavých individualít. Spomeňme mená ako Svitana, Vašaš, Bjalončík, Martančík či Krempaský. Budú vám k dispozícii aj v dueloch proti Skalici?

Samozrejme budú hrať s nami! K ním by som ešte pridal Rastislava Václava, ktorý je tiež reprezentant a taktiež dobrý hráč.

Ako sa zmenila vaša hra po návrate reprezentantov do vášho kádra?

Naša hra sa jednoznačne zlepšila. Ich príchod nám len pomohol. Títo hráči hrali spolu v reprezentácii aj minulú sezónu, takže ich herné prevedenie vyzerá ukážkovo.

V budúcej sezóne by si sa mal presunúť do juniorskej kategórie. Bude to v Poprade? Nepoškuľuješ aj po iných možnostiach?

Chcel by som skúsiť niečo nové a isť za niečim lepším, no uvidím, či budem mať nejaké ponuky. Hrať v zahraničí by bolo najlepším riešením.

Každý mladý hráč si prešiel obdobím, v ktorom ho ovplyvnili individuálne schopnosti nejakej svetovej hviezdy. Je to aj tvoj prípad?

Ak máte na mysli konkrétny idol, tak aj ja mám jeden. Je to pán hráč Ovechkin s jeho kľučkami a prevedenou rýchlou hrou. Pre mňa osobne je to veľmi zaujímavý hráč.

Aj keď je tvoja kariéra len v začiatkoch, vieš už teraz povedať, čo ti všetko hokej dal a ako ovplyvnil tvoj doterajší život?

Hokej mi dal veľmi veľa do života čo sa týka sebadisciplíny a pokory. Tento šport je moja vášeň a chcel by som ho hrať čo najdlhšie.

Dorastenecká liga nebýva veľmi divácky sledovaná, avšak finálové zápasy si ľudia zvyknú pozrieť naživo vo vyššom počte. Máš pre našich čitateľov pripravenú nejakú pozvánku, prečo by si na tieto dueli mali nájsť čas a priši vás povzbudiť?

Na finálové zápasy sa tešíme, pretože počas nich býva parádna atmosféra. Týmto by som vás chcel pozvať na finále extraligy dorastu utorok 29.03.2016, pripadne 30.03.2016. Všetci ste vítaný a sľubujeme vám zaujímavý hokej. Radi vás uvidíme a budeme vďační, ak nám pomôžete fandením k titulu!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články