Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar mal prsty v jedinom góle Detroitu

NHL
NEW YORK - Tomáš Tatar vylepšil svoje osobné štatistiky o jednu asistenciu, z výhry sa však neradoval.
Zdroj: redwings.nhl.com
Zdieľajte:

Hokejisti Detroitu Red Wings prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Tampy Bay Lightning 1:3. Jediný gól hostí zaznamenal Gustav Nyquist, ktorému asistoval slovenský útočník Tomáš Tatar.

Tatar zaznamenal svoju 15. asistenciu v ročníku, keď v druhej tretine dorazil jeho strelu do siete Nyquist a vyrovnal na priebežných 1:1. "Bolts" však dvoma presilovkovými gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu.

"Oba tímy hrali tesnú obranu a v takých zápasoch potom zväčša rozhodujú špeciálne zostavy. A oni nás v presilovkách zlomili," konštatoval kapitán Red Wings Henrik Zetterberg.

Významný podiel na triumfe "bleskov" mal brankár Ben Bishop, ktorý zneškodnil 24 striel súpera a zaknihoval si svoje jubilejné 100. víťazstvo v NHL. Ruský krídelník Nikita Kučerov prihral na víťazný gól Tylera Johnsona a neskôr skóroval aj sám. Hráči Lightning tak potvrdili výbornú formu, keď vyhrali deviaty z ostatných desiatich zápasov.

"Hrali sme proti kvalitnému tímu, takže to bolo pre nás cenné víťazstvo," poznamenal tréner Tampy Jon Cooper.

Tatar odohral na ľade 15 a štvrť minúty, pričom sa prezentoval troma strelami, jeho spoluhráč Tomáš Jurčo si počas 12 minút pripísal jeden strelecký pokus. Detroit teraz stráca v tabuľke Atlantickej divízie na Tampu Bay dva body.

Montreal nestačil doma na Buffalo a po výsledku 2:4 si pripísal na svoje konto štvrtú prehru za sebou. Canadiens sa trápia, z predchádzajúcich 10 duelov majú bilanciu 1-8-1. Po druhej tretine pritom viedli ešte 2:1, ale potom Sabres gólmi Jamieho McGinna, Johana Larssona a Briana Giontu duel otočili.

"Napriek nepriaznivému stavu sme stále mysleli pozitívne. Často sme strieľali na bránku a dokázali sme aj streliť góly," povedal McGinn.

Calgary si poradilo doma s Carolinou 4:1 najmä vďaka svojmu produktívnemu prvému útoku. Trio Jiří Hudler (0+2), Sean Monahan (1+3) a Johnny Gaudreau (1+1) nazbieralo dokopy osem bodov, pridali sa k nemu aj zadáci Dougie Hamilton a Mark Giordano (obaja 1+1). Pre Monahana to bol prvý štvorbodový zápas v jeho profiligovej kariére. Výkon Flames podporil v bránke Fín Karri Rämö, ktorý sa blysol 28 úspešnými zákrokmi. Duel nedohral obranca "plameňov" T.J. Brodie, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

MONTREAL CANADIENS - BUFFALO SABRES 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)

Góly: 24. Weise (Pacioretty, Subban), 32. Galchenyuk (Plekanec) - 6. Foligno (Girgensons, Franson), 48. McGinn (Ristolainen, Eichel), 52. Larsson (McCabe, Franson), 60. Gionta (R. OReilly). Brankári: Condon - Lehner, strely na bránku: 35:32, 21.288 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - DETROIT RED WINGS 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 22. Brown (Coburn), 27. Johnson (Kučerov, Hedman), 44. Kučerov (Palát) - 26. Nyquist (TATAR, Quincey). Brankári: Bishop - Mrázek, strely na bránku: 23:25, 19.092 divákov.

CALGARY FLAMES - CAROLINA HURRICANES 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 11. Hamilton (Monahan, Giordano), 32. Giordano (Monahan, Hamilton), 33. Gaudreau (Monahan, Hudler), 43. Monahan (Gaudreau, Hudler) - 11. Lindholm (Skinner, Rask). Brankári: Rämö - Läck, strely na bránku: 24:29, 18.895 divákov.

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 15:17 0 1 1 0 3 0
Tomáš Jurčo (Detroit) 12:09 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články