Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo vás čaká na štadiónoch druhej hokejovej ligy skupiny západ?

Slovenský hokej, to nie je len extraliga, prvá liga, Slovan či reprezentácia. Napínavé súboje sa odohrávajú aj v iných mestách, ktoré pôsobia v 2. SHL. Dnes sme sa pozreli na jej skupinu západ. Aké štadióny vás čakajú pri návšteve tejto súťaže a ktorí zaujímaví hráči reprezentujú tieto kluby?
Zdroj: proma.sk
Zdieľajte:

Hokejový club Prievidza

Zimný štadión v Prievidzi spravujú Technické služby mesta Prievidza s.r.o. Kapacita hľadiska je 2788 miest na sedenie. Rozmery ľadovej plochy sú 60 m x 30m. Ľadová plocha je využívaná 7 – 8 mesiacov v roku, čo predstavuje okolo 3180 až 3645 hodín ročne. Štadión slúži najmä na korčuľovanie pre verejnosť, prenájom ľadovej plochy neregistrovaným hráčom a tréningový proces, či súťažné zápasy na národnej, ale aj medzinárodnej úrovni. V objekte zimného štadióna sa nachádza aj In – line plocha. Ide o ihrisko s plastovou podlahou, ktorá je určená na nasledovné športy : in-line hokej, in-line korčuľovanie ,florbal, hokejbal. Tá je prevádzkovaná každoročne od mája do júna. Miestny klub sa momentálne nachádza na druhom mieste svojej skupiny. Najproduktívnejším hráčom prebiehajúcej sezóny je Marek Mendel (16z, 31b).

ŠHK Púchov

Kapacita štadióna je 1943 miest, z toho 1373 na sedenie a 570 na státie. Rozmery klziska sú 60m x 30m. Od roku 1998 bol štadión využívaný na motoristické a cyklotrialové podujatia. V roku 2002 strešná konštrukcia nevydržala zaťaženie snehom a asi polovica z nej sa zrútila. Rekonštrukcia zastrešenia prebehla v roku 2003 a štadión opäť slúžil ako zimný štadión. V roku 2007 prebehla kompletná rekonštrukcia vnútorných priestorov, vyrástla nová tribúna, výmena mantinelov, nové ozvučenie a štadión spĺňa kritériá SZĽH pre najvyššiu domácu súťaž. Stánok sa stal domovským pre domáce mužstvo HK Púchov a reprezentáciu do 20 rokov, ktorá na ňom hrávala extraligu počas sezón 2007/2008 až 2011/12. V roku 2009 prebehla rekonštrukcia strojovne na 800 kg NH3 s plnoautomatickou prevádzkou. V ponuke služieb je brúsenie korčúľ, možnosť občerstvenia sa v bufetoch a v reštaurácii. Púchov sa momentálne nachádza vo svojej skupine na treťom mieste. Najproduktívnejším hráčom je Tomáš Bajtala (15z, 25b) a najznámejším hráčom kádra je bývalý slovenský reprezentant Branislav Jánoš (12z, 19b).

HK Levice

Kapacita štadióna je 2400 miest na sedenie. Rozmery klziska sú 60m x 30m. Rekonštrukcia ľadovej plochy a zastrešenie zimného štadióna prebehlo v roku 1998. Štadión ponúka pre hokejistov 9 šatní. Levice sa momentálne vo svojej skupine nachádzajú na štvrtom mieste. Najproduktívnejším hráčom je Tomáš Segíň (18z, 32b). Najskúsenejším hráčom kádra je Daniel Socha (257 zápasov v extralige).

Hk Iskra Partizánske

Kapacita hľadiska je 1800 miest na státie. Rozmery klziska sú 60m x 30m. Ľadová plocha sa využíva 10 mesiacov v roku (august – máj). Štadión patrí medzi najmladšie na Slovensku, otvorený bol v roku 2008. V areáli sa nachádza hokejová predajňa s možnosťou brúsenia korčúľ aj pre verejnosť. Iskra momentálne vo svojej skupine okupuje piatu priečku. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Igor Malinka (14z, 23b). Skúsenosti tímu prinášajú najmä brankár Branislav Hippík (Skalica, Nitra, Topoľčany, Dunaújváros Mol liga) a Michal Goga (Trenčín, Liptovský Mikuláš, Topoľčany).

HK Bratislava

Najmladším klubom západnej časti 2. SHL je bratislavský klub hrajúci svoje domáce zápasy na štadióne v Dúbravke. Kapacita hľadiska je 200 miest. V objekte sa nachádza občerstvene pre divákov či reštaurácia. Uskutočňujú sa tu aj kurzy pre deti materských škôl pod vedením špičkových trénerov I. trénerskej triedy a krasokorčuliarskych reprezentantov, ktoré organizuje Krasokorčuliarsky športový klub Slovan Bratislava. Pre verejnosť je pripravené brúsenie aj zapožičanie korčúľ. Klub funguje v slovenských súťažiach prvú sezónu a jeho najproduktívnejším hráčom je momentálne Tomáš Jaško (12z, 27b). Tomáš je momentálne v súťaži spolu s Branislavom Jánošom najväčšia hviezda. V minulosti sa zúčastnil MS U18 (6z, 8b) či MS U20 (7z, 1b). Za zmienku stojí aj 175 zápasov v slovenskej extralige (Slovan Bratislava, Zvolen, Poprad), fínskej Mestis lige (111z, 120b), najvyššej fínskej súťaži (SaiPa 95z, 39b) či v Kazachstane (113 z, 84b). Tomáš si dokonca v sezóne 2010/2011 obliekol reprezentačný dres.

V 2. SHL skupina západ pôsobia aj ďalšie dva tímy. Tie však hrajú svoje domáce zápasy na extraligových štadiónoch. HK 36 Dynamax Nitra je momentálne suverénnym lídrom ligy a pravdepodobne najväčším ašpirantom na postup. Najproduktívnejším hráčom je Peter Vasiľko (18z, 31b). Najskúsenejším hráčom kádra je Michal Barto (243 zápasov v extralige v dresoch Nitry a Popradu). V kádri Nitry je aj Peter Púš, brankár so skúsenosťami z extraligového klubu tohto mesta (17 štartov).

Momentálne posledným tímom tejto skupiny je B tím Banskej Bystrice. Najproduktívnejším hráčom je Lukáš Laubert (16z, 30b). Najskúsenejším hráčom je Ladisav Paciga, ktorý v extralige obliekal dresy Zvolena a Spišskej Novej Vsi (487z, 177b).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejový svet

Diskusia

Podobné články