Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Colton Gillies zažil proti Žiline debut za HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Som nadšený, že tu môžem byť"

V piatkovom zápase slovenskej Tipsport ligy medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a MšHK Žilina (0:1) si svoju premiéru na slovenských klziskách odkrútila čerstvá posila „Baranov“ so skúsenosťami z NHL Colton Gillies.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas začal v tretej formácií spoločne s centrom Milanom Kytnárom a kapitánom tímu Michalom Hudecom. Do štatistík si ale zapísal len dve trestné minúty zo začiatku zápasu a ani výsledkovo jeho premiéra úspešná nebola: „Samozrejme, chceli sme vyhrať. Môj výkon nebol najlepší, pretože za posledných pár dní som toho veľa precestoval,“ opísal v krátkosti svoje doterajšie pôsobenie na Slovensku.

Útočník, ktorý bol draftovaný Minnesotou Wild v roku 2007 už z prvého kola, sa na pôsobenie v jeho prvom európskom tíme veľmi teší: „Som nadšený, že tu môžem byť. Chcem pomôcť tímu vyhrávať a hrať dobre,“ povedal. „Táto liga má naozaj veľmi dobrú kvalitu.“

26-ročný hokejista nevidí ani veľký rozdiel medzi hokejom v Amerike a u nás v Európe: „Je to veľmi podobné.“ Jeden rozdiel však predsa len našiel: „Rozhodcovia,“ zavtipkoval na záver.

Colton Gillies odohral v NHL za Minnesotu Wild a Columbus Blue Jackets dokopy 154 zápasov, počas ktorých strelil šesť gólov a pridal dvanásť asistencií. V AHL nastúpil až na 282 duelov (Houston Aeros, Rochester Americans, Bridgeport Sound Tigers) s bilanciou 33+56.

V sezóne 2007/2008 získal s Kanadou zlato na Majstrovstvách sveta do 20 rokov a v ročníku 2005/2006 sa predstavil na Memoriáli Ivana Hlinku, ktorý sa konal aj na Slovensku.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Matej Kubove/ hokejovysvet.sk, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články