Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

LM: Košice spasil v závere zápasu Suja

Hokejisti HC Košice vydreli v dôležitom súboji o druhé postupové miesto v H-skupine Ligy majstrov na ľade rakúskeho klubu KAC Klagenfurt víťazstvo 3:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rozhodujúci gól strelil necelé tri minúty pred koncom v presilovke o dvoch hráčov Jakub Suja. Úradujúci slovenský majster tak spravil dôležitý krok smerom k postupu, potvrdiť ho musí v záverečnom skupinovom zápase doma proti Klagenfurtu vo štvrtok 3. septembra (o 18.00 h).

KAC Klagenfurt - HC Košice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 10. Kapstad (Koch, Schumnig), 35. Setzinger - 5. Lelkeš (Jenčík), 31. Bicek (Bartánus, Suja), 58. Suja (Bicek)

Rozhodovali: Grumsen (Dán.), Piragič (Chorv.) – Johnstone (Rak.), Hribar (Slovin.) vylúčení: 7:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Klagenfurt: Tuokkola – Popovic, Strong, DeSantis, T. Pöck, Schumnig, Kapstad, Vallant – Koch, Geier, Setzinger – Nordqvist, Ganahl, Lundmark – Hundertpfund, Jacques, Kurath – Harand, M. Pöck, Ban

Košice: Melicherčík (29. Riečický) – Štrbák, Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bortňák, Bartoš, Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan - Boltun

Košičania začali aktívne, v úvode sa síce najskôr museli brániť pri vylúčení Philippa, ale potom vrhli sily do útoku a v 5. minúte sa ujali vedenia po góle Lelkeša, ktorý pohotovo dorazil do siete puk po delovke Jenčíka. To domáci tím nakoplo, Klagenfurt potom prevzal iniciatívu a v 10. minúte vyrovnal. Puk zblízka zasunul do odkrytej bránky Kapstad. Hráči KAC pálili z každej pozície a takmer sa im podarilo skóre aj otočiť, ale proti bol brankár Melicherčík, ktorý svoj tím výrazne podržal.

Aj druhé dejstvo prinieslo rušný hokej a viacero zaujímavých situácií. V 29. minúte sa zranil brankár Košíc Melicherčík, ktorého medzi žrďami nahradil Riečický. O dve minúty sa "oceliari" druhýkrát v zápase ujali vedenia, keď sa strelecky presadil pri ľavej žrdi nepokrytý Bicek. Opäť sa však dlho netešili z náskoku, v 35. minúte si nerozumeli v obrane, puk ponúkli priamo Setzingerovi a ten trafil výstavne pod hornú žŕdku.

V tretej tretine pokračoval svižný hokej, dobré príležitosti nevyužili domáci Nordqvist a na druhej strane Sojčík. V 55. minúte mal gól na hokejke Thomas Pöck, ale zahrmelo na druhej strane. V 57. minúte putovala na trestnú lavicu naraz domáca dvojica Kapstad - Harand a Košičania presilovku o dvoch hráčov využili - z dorážky skóroval Suja. Hráči Klagenfurtu záver psychicky nezvládli, hostí neustále atakovali, prezentovali sa viacerými surovými zákrokmi a na ľade sa množili šarvátky. Oremusovi zverenci všaka záverečný tlak ustáli a pripísali si cenné víťazstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články