Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Budaj má šancu na návrat do NHL

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj má šancu oživiť svoju kariéru v zámorskej NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V piatok podpísal s predstaviteľmi klubu Los Angeles Kings skúšobný kontrakt a dostane tak šancu v prípravnom kempe "kráľov". Ak počas neho presvedčí trénerov o svojich schopnostiach, môže si vybojovať riadnu zmluvu a po ročnej pauze sa tak vráti do profiligy. Informoval o tom portál LAKingsInsider.com.

Tridsaťdvaročný Budaj odchytal uplynulý ročník vo farmárskej AHL v tíme St. Johns IceCaps, kam ho poslalo vedenie Winnipegu Jets vlani krátko po výmene z Montrealu Canadiens. V St. Johns stratil post tímovej jednotky, o ktorý ho obral Connor Hellebuyck, celkovo nastúpil iba na 19 duelov s priemerom 3,55 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 88,8 percenta. Po nevydarenej sezóne sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Budaj by mal v prvý deň kempu (18. septembra) dovŕšiť 33 rokov. V príprave bude mať silnú konkurenciu, jasnou jednotkou kalifornského klubu je Američan Jonathan Quick, v lete mužstvo posilnil aj Švéd Jhonas Enroth. Kings siahli po Banskobystričanovi po tom, čo utrpel zranenie členka mladý brankár Jean-Francois Berube, zatiaľ nie je známe, kedy bude úplne fit. Ak Budaj uspeje v kempe a vybojuje si riadny kontrakt, stane sa spoluhráčom slovenského kanoniera Mariána Gáboríka, ktorý pôsobí v LA od marca 2014.

Trojnásobný účastník ZOH a dvojnásobný účastník MS má za sebou 296 štartov v NHL, kde obliekal dresy Colorada Avalanche a Montrealu Canadiens. V nich dosiahol 124 víťazstiev, pričom vychytal 11 shutoutov, v priemere inkasoval 2,76 gólu na zápas a mal úspešnosť 90,3 percenta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články