Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Špirko trénuje s Martinom, ktorý splnil podmienky a pokračuje v extralige

Špirko z osobných dôvodov skončil v Slovane, teraz trénuje s Martinom, ktorý splnil všetky podmienky pre udelenie extraligovej licencie.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový klub MHC Mountfield Martin splnil všetky podmienky pre udelenie extraligovej licencie na sezónu 2015/2016. Napriek rekordnému dlhu vo výške 300.000 eur a neochote bývalých hráčov dohodnúť sa na vyrovnaní náležitostí nové vedenie v Turci celú situáciu utriaslo.

"Všetky záväzky voči hráčom, realizačnému tímu a dodávateľom výstroje boli vysporiadané. Vďaka dohodám s hráčmi a vyplateniu rekordnej dlžnej sumy vedením klubu budeme aj budúci rok hrať našu najvyššiu hokejovú súťaž," píše sa na facebookovom profile klubu.

Martinčania sa už niekoľko dní pripravujú na nový ročník Tipsport extraligy pod vedením trénerskej dvojice Ivan Dornič - Ján Galamboš. Tá má zatiaľ k dispozícii prevažne mladý káder, ktorého ťahúňmi by mali byť útočníci Tibor Varga s Michalom Važanom. Na začiatku nového ročníka by mali Martinčanom pomôcť aj ich odchovanci - František Skladaný a Rastislav Špirko, ktorý sa nedávno dohodol so Slovanom Bratislava na ukončení spolupráce.

Tím slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava opustil Rastislav Špirko. "Ako dôvod uvádzajú obe strany osobné dôvody hokejistu. Špirkovi želáme v ďalšej kariére len to najlepšie," uviedol Slovan na svojom oficiálnom facebookom profile. Tridsaťjedenročný útočník pôsobil v uplynulej sezóne spoločne s Marcelom Haščákom a Michelom Miklíkom v Amure Chabarovsk. Predtým hrával v KHL aj za Spartak Moskva, Avtomobilist Jekaterinburg či Lev Poprad. V českej extralige obliekal dresy Pardubíc, s ktorými získal v sezóne 2008/2009 majstrovský titul, no v ten istý rok vyhral aj druhú ligu s Ústí nad Labem.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články