Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Voráček podpísal lukratívny 8-ročný kontrakt

Voráček vo Philadelphii s 8-ročným kontraktom, je v TOP 10 zarábajúcich.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Český hokejista Jakub Voráček podpísal v piatok s klubom zámorskej NHL Philadelphia Flyers osemročný kontrakt na 66 miliónov dolárov. Priemerným ročným príjmom, ktorý sa vyšplhá na viac ako 8 miliónov, sa zaradil do elitnej desiatky najlepšie zarábajúcich hráčov v profilige. Informoval web isport.cz.

Dvadsaťpäťročný pravý krídelník dosiahol v uplynulom ročníku svoje kariérne maximum, keď nastrieľal 22 gólov, pridal 59 asistencií a celkovo nazbieral 81 bodov. Za úspešnú sezónu si vyslúžil vo Philadelphii lukratívny kontrakt. V klube bude s kapitánom Claudem Girouxom najlepšie plateným hráčom, kanadský center však zarobí ešte o 25.000 dolárov viac. Giroux má zmluvu do roku 2022, Voráček až do 2024.

Medzi najlepšie zarabajúcich hráčov NHL v súčasnosti patrí hviezdne duo víťaza Stanleyho pohára zo Chicaga. Patrik Kane a Jonathan Toews zarobia v priemere každý po 10 miliónov dolárov za sezónu. V tesnom závese je elitný krídelník Washingtonu Alexander Ovečkin, či ruský center Jevgenij Malkin. Ďalej nasledujú P. K. Subban, Sidney Crosby či Corey Perry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články